Carnaval de Barcelona

Carnaval de Barcelona 2016-02-04

Els nens podràn gaudir durant aquests dies de les diferents expressions de la nostra cultura: els gegants, els diables, els castellers, el bestiari festiu, la cobla, la sardana i el flamenc.

El carnaval de Barcelona es molt participatiu, i val la pena que el gaudiu en família!

Barcelona carnaval 2016

 

Activitats del Carnestoltes 2016 a Barcelona

El Primer Tiberi del Carnaval
Dijous 4 de febrer a les 11 h al Mercat del Clot
Tornen la gresca i els excessos, amb els músics del Carnaval, els saltimbanquis, els concursos de guarniment de parades i el primer Tiberi de Carnaval on no hi faltarà la botifarra d’ou. Comencem la festa amb la panxa ben plena!

Arribo de la Reina Belluga i els Focs de Carnaval
Dijous 4 de febrer a les 18 h fins a les 19.30 h
Recorregut: Plaça de San Cugat, carrer Carders, placeta d’en Marcús, carrer dels Montcada, passeig del Born i
Mercat del Born.

L’Arribo és la més tradicional i sorollosa rebuda que la ciutat pot donar a la reina de la disbauxa, sobirana dels poca-soltes, i representa l’inici oficial del Carnaval barceloní.
La Cercavila dels Set Ambaixadors
, amb els seus lluïts i esbojarrats seguicis i músics, amb en Rodanxó i
la Rodanxona –els històrics gegan del Carnaval barceloní- precedeix la sorprenent i esperada arribada de la Reina Belluga a la plaça Comercial. Misser Frank-i-fals, mestre de cerimònies, en nom de la ciutat convidarà el
seguici reial i a tot el poble congregat a entrar al Centre Cultural del Born on la Reina Belluga discutirà al finit Rei Carnestoltes la legitimitat del seu regnat i, tot dictant el seu Ban, proclamarà el nou regnat de Carnaval i convidarà la ciutat a viure desenfrenadament intensos dies de disbauxa. De nou a la plaça Comercial amb l’encesa dels Focs de Carnaval –recuperats focs antics d’artifici dels carnavals barcelonins dels segles XVII i XVIII-, s’iniciarà la gresca i el regnat de na Belluga.

El Ball del Molinet
Divendres 5 de febrer, de les 19h fins a les 21:00 h a la Sala Moragas El Born Centre Cultural.
El Ball del Molinet serà el ball de posada de llarg de la Reina Belluga i la seva presentació oficial davant els barcelonins. La reina conduirà aquest apassionat i elegant sarau on la recuperació dels tradicionals molinets de vent, al costat de les màscares, seran els nous elements del bellugadís carnaval barceloní.
Per Carnaval tot s’hi val!L’orquestrina del Sarau de la Costa hi posarà la música.

Les Rues de Carnaval
Dissabte 6 de febrer
Més d’una trentena de rues populars de Carnaval conviden tothom a la participació amb l’originalitat, la vistositat, la gresca i la transgressió de carrosses, comparses i disfresses protagonitzades per veïnes i per veïns de tota la ciutat. És el gran moment del Carnaval als barris.

La Taronjada
Diumenge 7 de febrer, de les 16:30 h fins a les 19:30h
La Taronjada, l’acte central del Carnaval de Barcelona i una de les tradicions més antigues de les festes carnestoltesques barcelonines, és pensada per participar-hi amb tota la família i és compon de quatre parts:

16:30 h El Primer Sarau de la Taronjada. Plaça Comercial
Tot esperant l’arribada de la gran Cavalcada de la Reina Belluga, la música i el ball tornen a la Plaça Major de Barcelona amb el primer Sarau de la Taronjada. La plaça Comercial es convertirà en un clos del carnaval popular amb melodies i ritmes de swing que convidaran grans i petits a bellugar el cos.

17 h. La Cavalcada dela Reina Belluga
Recorregut: Mercat de Santa Caterina, Av Francesc Cambó, Via Laietana, Argenteria, Plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres, Passeig del Born, Rec, Fusina i Plaça Comercial. La gran Cavalcada de la Reina Belluga serà una lluïda desfilada dels Set Ambaixadors dalt de carrosses de cavalls amb els seus seguicis de músics, cortesans, banderers, malabars i saltimbanquis de la terra dels poca-soltes acompanyant la Reina Belluga que, tot conduint una moto gegant, no deixarà de sorprendre’ns. La reina i cada ambaixador -els coneixereu pel color dels seus seguicis símbol dels seus vicis i la seves virtuts- aniran armats de globus i de confeti de color taronja per anar ben servits a la “Batalla Campal”.

18:15 h. La Batalla Campal de la Taronjada
Després del Flashmob col·lectiu, que us sacsejarà, la plaça Comercial serà de nou el camp de batalla de La Taronjada. La Reina Belluga i els seus Set Ambaixadors iniciaran la gran Batalla Campal de La Taronjada amb globus i confeti de color taronja, que els barcelonins i les barcelonines també podran llençar als personatges del Carnaval tot recordant que, per Carnaval, a la Barcelona del segle XIV ja es llançaven taronges. Preparats? Tarooonjada!!!

18:30 h. Sarau de la Taronjada: Ball de Màscares
Ben coberts de confeti i amb la plaça Comercial tenyida de color taronja, la Reina Belluga i els seus Set Ambaixadors ens convidaran a tots al darrer Sarau de Carnaval amb els ritmes de De Mortimers.

L’Enterro de la sardina
Dimecres 10 de febrer
El Dimecres de cendra, amb l’Enterro de la sardina, Barcelona s’acomiada de les celebracions del Carnaval omplint-se de seguicis fúnebres i satírics organitzats per les entitats i escoles de la ciutat.


Fecha: 04/02/2016 - 10/02/2016
Hora: Todo el día

Mapa no disponible
Comparte nuestra causa!!