La pobreza infantil vulnera sus derechos

La pobreza infantil vulnera sus derechos 2014-11-20
Publicado el 20/11/2014 en General

Avui, 20 de novembre, se celebra el Dia Mundial pels drets de la Infància i el 25 aniversari de l’aprovació de la carta per part de les Nacions Unides. ABD Asociación Bienestar y Desarrollo alerta de la greu situació de pobresa que estan vivint molts nens i nenes en la nostra societat, especialment la franja de les 0-3 anys. En aquesta línea, el programa PREINFANT va atendre durant el 2013 a 128 famílies.

Se trata de dones en situació de vulnerabilitat, amb poca formació o manca de recursos econòmics (86,04%), que fins i tot havent acabat el seu pas pel programa, tenen dificultat per accedir a les necessitats bàsiques, sobretot, l’habitatge, el treball, l’alimentació o la possibilitat de seguir formant-se. A més hi ha una manca de suport social i familiar de les dones (88,37%) que agreuja la possibilitat de “crear” escenaris futurs on els drets dels nens/es estiguin garantits.

I finalment, l’embaràs adolescent (74.41% de les dones tenen menys de 21 anys). Des ABD es constata la necessitat de reforçar les polítiques preventives i també especialitzar l’atenció social, sanitària i psicològica en aquesta franja d’edat. En aquest sentit, s’ha posat en marxa la pàgina web www.preinfant.org una eina en línia per dotar dels recursos necessaris a les noies i professionals que es troben amb un embaràs en l’adolescència.

Comparte nuestra causa!!